• Serba Dinamik – новото лице на системната интеграция

    Serba Dinamik – новото лице на системната интеграция

    Физичният и дигиталният свят се смесват, за да създадат взаимосвързани и интелигентни системи.

    Serba Dinamik – новото лице на системната интеграция

    Serba Dinamik има повече от 21 години доказан опит в системната интеграция. В съчетание с неотдавнашното включване на CSE Global Limited (24,8%), компанията е позната в 17 страни, включително САЩ, Мексико, Австралия и Нова Зеландия. Големият набор от технически познания и ноу-хау в различни приложения им позволяват да обслужват клиенти по цял свят.

    Днес ще поговорим за т.нар. IIoT (The Industrial Internet of Things), изкуствения интелект и машинното обучение. Тези разработки се допълват от Robotics, Augmented, Virtual Reality, Cloud Computing и 5G, сред другите бързоразвиващи се технологии. Заедно те могат да автоматизират и оптимизират продукцията, както и да насърчават устойчивостта на фона на изменението на климата и екологичните щети.

    IIoT е нарастваща мрежа от интелигентни и свързани системи с вградени сензори. Той свързва работници, машини, компоненти, материали, други предмети и ресурси, осигурявайки непрекъснат обмен на данни. А данните са жизненоважната съставка в тази трансформация. Дигитализацията и интелигентната свързаност зависят от огромни количества данни.

    Industry 4.0, известна още като четвъртата индустриална революция, сигнализира за огромен напредък във всички сектори. Физичният и дигиталният свят се смесват, за да създадат взаимосвързани и интелигентни системи - децентрализирани системи, които са далеч по-интелигентни, могат да бъдат наблюдавани и контролирани на всеки етап от производството и разпространението.

    Цифровите технологии и безпрецедентните нива на данни са движещите сили за тези иновации.

    Разкриват се модели, тенденции и взаимоотношения, помагащи за повишаване на оперативната ефективност и подобряване на поддръжката, и безопасността. Тук влизат изкуственият интелект и машинното обучение, което дава смисъл на големите данни, докато разширената и виртуалната реалност дават възможност за дистанционно тестване и поддръжка. Заводите и машините могат да бъдат постоянно наблюдавани и оптимизирани, а проблемите могат да бъдат избегнати, тъй като жизненоважните данни се споделят в системите.

    Като глобална компания за енергийни услуги, предлагаща интегрирани инженерни решения, Serba Dinamik изследва границите на новите технологии и разработва решения на Industry 4.0 във всичките си операции и проекти. Добър пример е стартирането на D’Virtual Park, първият тематичен парк за виртуална реалност в Малайзия с холография. Разработен от IT - отдела на компанията, паркът комбинира авангардни технологии и виртуална реалност, за да осигури футуристично и потапящо изживяване. Той подчертава важната роля, която Serba Dinamik играе в цифровата икономика и еволюцията на Industry 4.0.

     

    технологии изкуствен интелект цифрова икономика Serba Dinamic дигитален свят

    Оценка на новината

    0