• Марк Зукърбърг не одобрява работата на администрацията на Тръмп

    Марк Зукърбърг не одобрява работата на администрацията на Тръмп

    Коментарите на Зукърбърг се появиха ден, след като Facebook обяви, че ще пусне нова функция за “развенчане“ на митовете за коронавируса.

    Марк Зукърбърг не одобрява работата на администрацията на Тръмп

    Изпълнителният директор на Facebook - Марк Зукърбърг, критикува работата на президента Тръмп за борбата с пандемията от Covid-19, заявявайки, че е разочарован от действията на администрацията.

    „В този момент е ясно, че САЩ е в изключително тежко положение в сравнение с останалите държави, а нашето правителство и администрация не са никак ефективни в справянето с това“, заяви Зукърбърг по време на разговор с д-р Антъни Фочи, водещ в страната експерт по инфекциозни заболявания.

    Зукърбърг смята, че втората вълна от коронавирус в САЩ през юли няма как да бъде избегната.

    „Наистина е разочароващо, че все още нямаме достоверни тестове, че твърденията на нашите най-добри учени се подкопава и доскоро части от администрацията поставяха под въпрос дали хората трябва дори да следват основни най-добри практики като носене маска“, добави той.

    Зукърбърг заяви, че вярва, че страната се нуждае от пълен рестарт.

    „Като човек, който управлява бизнес, вярвам, че най-добрият начин за подобряване както на общественото здраве, така и на икономическата възможност в тази страна, е да се съсредоточим първо върху побеждаването на този вирус“, каза той.

    Зукърбърг не скри възхищението си от работата на д-р Фочи.

    „Благодарен съм за ръководството и всеотдайността на д-р Фочи, който работи неуморно при много трудни условия, за да ни помогне да се справим с това“, каза той.

    Коментарите на Зукърбърг се появиха ден, след като Facebook обяви, че ще пусне нова функция за “развенчане“ на митовете за коронавируса.

    „Аз лично смятам, че трябва да се заемем с това много по-сериозно“, каза Зукърбърг. „Разбирането ни за болестта трябва да се ръководи от науката.“

    facebook Марк Зукърбърг критика Тръмп Covid-19

    Оценка на новината

    0