• Apple изненада ветераните на Уолстрийт със сплита на акциите си

    Apple изненада ветераните на Уолстрийт със сплита на акциите си

    Очаква се цената на една акция на Apple след разделянето да е около 110 долара.

    Apple изненада ветераните на Уолстрийт със сплита на акциите си

    Съветът на директорите на компанията обяви, че е одобрил разделянето на акциите в съотношение четири към една. Така инвеститорите, които притежават една акция, ще получат още три допълнителни такива при затварянето на търговията на 24 август. Новината изненада ветераните от Уолстрийт, тъй като тази предишна обичайна практика беше изоставена през последните 20 години, в полза на обратното изкупуване и по-високи цени за привличане на по-желана институционална собственост.

    Неотдавнашната експлозия в сметки без комисионна очевидно е наложила промяна в парадигмата, като по-младите търговци с недостатъчна капитализация предпочитат по-евтините акции.

    Очаква се цената на една акция на Apple след разделянето да е около 110 долара.

    В историята на компанията има общо три сплита на акции преди този, който предстои на 24 август. Последното разделяне на акция бе през 2014 г. в съотношение седем към една, което направи компанията достъпна за добавяне в Dow Jones Industrial Average.

    Главният изпълнителен директор - Лука Маестри, представи исторически резултати, като обяви, че „представянето на компанията през второто тримесечие беше силно доказателство за способността на Apple да се адаптира и внедри на фона на предизвикателните времена. Рекордните бизнес резултати изстреляха нагоре нашата активна инсталирана база от устройства във всички наши географски сегменти и във всички основни продуктови категории. Генерираният оперативен паричен поток през тримесечието е в размер на рекордните 16,3 милиарда долара“.

    Apple Inc. (AAPL) се търгува на най-високото ниво в четвъртък след драматичен пробив, предизвикан от финалните резултати за 2020 г. Apple спечели 2,58 долара за акция през тримесечието, докато приходите нараснаха с 10,9% спрямо миналата година. Двуцифреният растеж на iPad, Macs и приходите от iPhone съответно са повишили печалбата с 1,5% спрямо миналата година или 26,4 милиарда долара. Цифрите са показателни за бизнеса, който се отличава с впечатляващи продажби, дори и след като компанията бе принудена да затвори повече от магазините си заради пандемията COVID-19.

     

     

    печалба акции Apple Inc сплит

    Оценка на новината

    0