• Equinix става Premier Partner на Google Cloud

    Equinix става Premier Partner на Google Cloud

    Партньорството между двете компании ще позволи безпроблемна миграция на корпоративните ресурси към облака

    Equinix става Premier Partner на Google Cloud

    Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), глобалната компания за взаимосвързаност и центрове за данни обяви, че е станала Premier Partner на Google Cloud. Това партньорство ще позволи на компаниите да свързват по-лесно и да мигрират приоритетни  корпоративни ресурси към Google Cloud.

    ИТ стратегиите в глобален мащаб все по-често се насочват към хибридни мултиоблачни решения, тъй като бизнесът се възползва от гъвкавостта и скалируемостта, предлагана от тях. Equinix осигурява частна взаимосвързаност за компаниите с дейност на различни пазари за подобряване на техния глобален обхват и за безпроблемно свързване с ключови клиенти, партньори и доставчици. Клиентите, използващи услугите за взаимосвързаност на Equinix, могат също да се възползват от поддръжка при конфигурацията на тяхната телекомуникационна архитектура и услуги – за да се улесни и ускори дигиталната трансформация.

    Комбинацията от услугите Equinix Cloud Exchange Fabric® (ECX Fabric®) и Google Cloud Interconnect ще осигури по-гъвкави и скалируеми хибридни мултиоблачни услуги, които допълнително да подпомогнат дигиталната трансформация и растежа на бизнеса. Същевременно интеграцията на Equinix SmartKey® и Google Cloud External Key Manager (EKM) осигурява на клиентите защитени услуги за съхранение на ключове, криптиране и токенизация, насочени към подобрена производителност и намален риск. Това е също така и в съответствие с изискванията за управление и регулаторна съвместимост в дигиталната среда (digital edge), близо до облачни решения и телеком оператори.

    Заключенията от Глобалното проучване на ИТ тенденциите за периода 2019-2020 г., което проучва ключовите технологични тенденции, определящи ИТ стратегиите на организациите по целия свят, разкриват глобална тенденция, насочена към възприемането на хибридни мултиоблачни стратегии и увеличаване на броя на ИТ функциите, зависими от облачните решения.

    Като допълнителна помощ за компаниите, които искат да опростят хибридните мултиоблачни инфраструктури, наскоро Equinix направи едно от най-големите разширения на ECX Fabric, включително и в България, като осигури по-голям достъп до богатата си екосистема от облачни решения, мрежи, партньори и клиенти, които са от критична важност за дигиталния бизнес.

     

    Акценти/ключови факти

    • Към момента Equinix осигурява над 35% от директната свързаност към Google Cloud (в повече от 35 метро локации) чрез специализирани корпоративни или партньорски GCI услуги.

     

    • Директната и защитена свързаност е ключов фактор при внедряването и управлението на хибридната мултиоблачна инфраструктура за осигуряване на оптимална продуктивност и сигурност на данните. Според Глобалното проучване на ИТ тенденциите за периода 2019-2020 г. 51% от вземащите решения в ИТ сферата, които са участвали в проучването, въвеждат хибридни мултиоблачни модели. Около 44% от техните ИТ инфраструктури вече се намират в облака, а 71% от респондентите в глобален мащаб планират да преместят още функции, като например инструменти за продуктивност, бази данни и приложения от критична важност за бизнеса.

     

    • ECX Fabric осигурява улеснен достъп до най-големите доставчици на облачни решения в глобален мащаб, с което позволява на компаниите, мрежовите доставчици и доставчиците на облачни решения да се свържат директно, сигурно и динамично с дистрибутирана инфраструктура и дигитални екосистеми в глобален план. Свързвайки локални услуги и дистрибутирана инфраструктура чрез ECX Fabric, компаниите могат да разрешат предизвикателствата, свързани с продуктивността и дигиталната трансформация.

     

    • Equinix предоставя директни връзки с Google Cloud чрез GCI и ECX Fabric, увеличавайки гъвкавостта на компаниите при променящи се пазарни условия, с което се растат и новите възможности.

     

    • С глобално покритие, включващо над 210 International Business Exchange™ (IBX®) центрове за данни, Platform Equinix поддържа много голям дял на директна свързаност с  публичните облачни доставчици и поддържа една от физически и виртуално най-силно взаимосвързаните екосистеми в света.

     

    • Бизнесът може да колокира оборудване за хибридни мултиоблачни работни натоварвания на Platform Equinix с минимални забавяния към най-близките Google Cloud региони.

     

    Цитати

    • Ройс Томас, старши вицепрезидент „Global Account Management“, Equinix:

    „Сертифицирането на Equinix като Premier Partner подчертава нашето дългогодишно партньорство с Google Cloud и ключовата роля, която имаме сега в основата на един насочен към облачните решения свят. Като осигуряваме гъвкава и скалируема връзка към Google Cloud в реално време за клиенти, партньори и доставчици, ние осигуряваме критично важни решения за дигитални бизнеси, които искат да се възползват от силата на облачните решения. Това е ключов приоритет за нас, поради което наскоро назначихме ветеранът в сферата СиБи Велаютан като глобален изпълнителен директор „Стратегически партньорства“, с фокус върху Google.“

     

    • Юджийн Берген Хенехауен, президент „EMEA“, Equinix

    Дигиталните бизнеси в региона на EMEA и по света се развиват с много висока скорост. Да имаш ресурси в облака вече не е отличаващ фактор, а ключов бизнес актив. В най-новото ни Глобално проучване на тенденциите в ИТ сферата по-голямата част от ИТ лидерите, анкетирани в EMEA, казват, че ще мигрират повече функционалности в облака в рамките на тази година. Статусът на Premier Partner на Google Cloud ни позволява да правим това по-лесно. Предвид глобалните предизвикателства, пред които ще бъдем изправени вследствие на COVID-19, това става още по-важно.“

     

    Допълнителни ресурси

     

    За Equinix

    Equinix (Nasdaq: EQIX) свързва водещи световни компании с техните клиенти, служители и партньори в най-взаимосвързаните центрове за данни. На тази глобална платформа за дигитален бизнес компании от повече от 55 регионални пазара на 5 континента се срещат, за да достигнат навсякъде, да свържат всеки и да интегрират всичко, от което се нуждаят, за да създадат дигиталното си бъдеще. Equinix.com

     

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0