• Стратегически партньори на HMD Global, домът на телефоните Nokia, инвестират в компанията 230 милиона долара

    Стратегически партньори на HMD Global, домът на телефоните Nokia, инвестират в компанията 230 милиона долара

    Това е една от най-големите инвестиции за развитие в Европа през 2020 година.

    Стратегически партньори на HMD Global, домът на телефоните Nokia, инвестират в компанията 230 милиона долара

    От HMD Global, компанията зад телефоните Nokia, обявиха, че успешно са затворили преговори за сумата от 230 милиона щатски долара при първото закриване на текущия си кръг на финансиране от някои от основните си глобални стратегически партньори.

    Освен че се утвърди като лидер сред производителите на класически мобилни телефони, HMD Global ярко се открои и в категорията на смартфоните с Android™, предлагайки едновременно елегантен скандинавски дизайн, вдъхновен от европейското наследство на компанията, превъзходно качество на продукта, както и на изображенията, благодарение на оптиките ZEISS и, не на последно място, водещата на пазара надеждност и обещанието за три години гарантирани месечни актуализации за сигурност и две години ъпгрейди на операционната система.

    Като единствен европейски ключов играч при смартфоните, HMD Global набира все повече популярност както сред бизнес клиентите, така и сред частните потребители, които търсят чисто, сигурно и актуално смартфон изживяване.

    Инвестицията ще даде допълнителен тласък на стратегическата визия на HMD Global в четири ключови области. Първо, ще подкрепи компанията в мисията ѝ да направи 5G смартфоните достъпни за потребителите по целия свят, с фокус върху силните партньорства с американските мобилни оператори. Второ, HMD Global ще продължи прехода си към предлагането на иновативни дигитални решения в новата пазарна реалност след COVID-19. Производителят на телефоните Nokia ще разшири и присъствието си на ключови растящи пазари, включително в Бразилия, Африка и Индия, в които оперира от скоро. Разбира се, инвестицията ще помогне на бизнеса не само да укрепи водещата си позиция в сферата на хардуера, но и да се превърне в доставчик на цялостни мобилни решения. Тази година HMD Global стартира своята международна услуга за роуминг на данни HMD Connect, засили позициите си в областта на мобилната киберсигурност с придобиването на активи от Valona Labs и изгради специални ресурси за софтуер, сигурност и услуги с новия си изследователски и развоен „Център за върхови постижения“ в Тампере, Финландия.

     

    Жан-Франсоа Барил, председател на борда на директорите и съосновател на HMD Global:
    „Нашият уникален бизнес модел, основан на глобално разгръщане на активите и на силни партньорства с най-добрите в бранша, навлиза в нов етап на зрялост с ценната подкрепа на някои от най-влиятелните лидери на пазара на мобилни устройства. Изключително се гордея със значимите ни постижения до този момент и се вълнувам от огромната възможност пред нас да ускорим хода си по пътя към върховите постижения.“

     

    Флориан Сейче, главен изпълнителен директор на HMD Global:

    „От самото начало HMD Global работи за изграждането на силни връзки с нашите стратегически партньори. Тази допълнителна инвестиция утвърждава дългосрочната ни бизнес стратегия и е доказателство за колективната ни мисия да направим съвременните мобилни технологии достъпни за всеки. Сигурността и надеждността са крайъгълен камък в нашето портфолио и ще направим всичко възможно да оползотворим тези средства, за да осигурим най-доброто преживяване, което хората вече са свикнали да очакват от телефоните Nokia. Като единственият голям европейски производител на смартфони, ние оставаме верни на финландските си корени и на отличителните характеристики, които доверените ни клиентите свързват с телефоните Nokia. Имайки подкрепата на нашите партньори в „тежка категория“, аз съм истински развълнуван от тази нова страница за телефоните Nokia. "

     

    Откакто стартира дейността си през 2016 г., HMD Global вече работи на 91 пазара в осем региона и 250 000 търговски обекта, а до момента е продала над 240 милиона мобилни устройства.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0