• Продажбата на телефона Surface Duo ще стартира на 10 септември

    Продажбата на телефона Surface Duo ще стартира на 10 септември

    Surface Duo ще се продава директно през уебсайта на Microsoft, от Best Buy и AT&T, за сумата от за 1400 долара.

    Продажбата на телефона Surface Duo ще стартира на 10 септември

    Surface Duo е двуекранният Android телефон на Microsoft, който бе обявен за първи път през октомври 2019 г. Той позволява да стартирате две приложения едно до друго в различни екрани, разделени от 360-градусова панта. Това е едно от най-вълнуващите устройства, което предстои да излезе на пазара през следващите месеци, тъй като предлага напълно нов тип форм-фактор за телефон.

    Това е и най-новият опит на Microsoft на пазара на смартфони, където той няма голям успех от старта на iPhone. По-рано устройствата на Microsoft до голяма степен се проваляха, тъй като нямаха достъп до огромна част от приложенията заради вече несъществуващата мобилна операционна система на Microsoft.

    Девизът при създаването на продукта от Microsoft е бил този, че хората се нуждаят от телефони с два екрана. Всички приложения на Office 365 автоматично се включват, за да предоставят повече съдържание, когато са отворени на двата дисплея. В Outlook например ще видите входящата си поща от едната страна и подробен изглед на всяко съобщение отдясно. Също така Microsoft ще работи с други компании, за да помогне за изграждането на приложения, които използват и двата екрана в Surface Duo. Amazon Kindle е актуализиран, за да позволи на устройството да функционира като книга, със страници от двете страни. Microsoft заяви, че ще работи и със Spotify.

    Екраните имат резки разделителни способности и са специално проектирани от Microsoft, за да работят един до друг и да поддържат еднаква цветова точност. Висококачественият процесор Snapdragon 855 на Qualcomm поддържа 4G LTE, но не и 5G мрежите от ново поколение. И макар че има четец на пръстови отпечатъци за отключване на телефона, липсва NFC за мобилни плащания, както и безжично зареждане.

    Microsoft продажба Surface Duo

    Оценка на новината

    0