• HP публикува рекордни продажби

    HP публикува рекордни продажби

    Продажбите на потребителски хардуер са нараснали с 3%.

    HP публикува рекордни продажби

    HP Inc. отбеляза безпрецедентни продажби на свои компютри, заради "новият живот" на хората по време на пандемията COVID-19. Това заяви главният изпълнителен директор  на компанията - Енрике Лорес.

    "Никога не сме доставяли толкова много компютри! Продажбите са вследствие на повишеното търсене на хората, които работят и се учат от вкъщи", заяви той в свое интервю.

    Компанията отбеляза 49 цента печалба на акция при почти 14,3 милиарда долара приходи. Тези цифри обаче са по-ниски с 15,5%, спрямо същия тримесечен период преди година.

    Продажбите на системи са нараснали със 7% през годината (9% на база постоянна валута) през тримесечието, приключило на 31 юли, а продажбите на преносими компютри са се увеличили с 32%, съобщиха от компанията. Потребителските продажби на HP компенсират слабостта от "търговската страна".

    „Компютрите се превърнаха в съществена част от нашия живот. В миналото бе обичайно цяло домакинство да разполага само с един компютър. Но сега осезаемо се усеща необходимостта всеки да притежава собствен такъв“, добави Лорес.

    HP, която произвежда компютърни продукти, включително лаптопи, принтери и други свързани технологии и услуги, съобщи за печеливши резултати и в печатния сегмент, както при компютрите. Потребителското търсене на принтери се увеличи, тъй като бизнес поръчките намаляха, след като много офиси останаха затворени.

    „Търсенето на потребителски принтери и като цяло потребителски доставки, са много повече от тези, преди COVID-19“, заяви Лорес. „От търговска страна започнахме да наблюдаваме подобрения, тъй като въздействието на пандемията в много страни започна да намалява.“

    Акциите на HP се повишиха с 2%, след като производителят на компютърен хардуер отчете по-добри от очакваните прогнози, включително близо 1 милиард долара по линия на приходите.

    печалба акции HP пандемията COVID-19

    Оценка на новината

    0