• Samsung отбелязва завидни продажби

    Samsung отбелязва завидни продажби

    Анализиторите очакват акциите на Samsung да достигнат нови рекордни върхове през следващата година.

    Samsung отбелязва завидни продажби

    Акциите на Samsung могат да натрупат над 40% печалба през следващата година, според анализаторите. 

    „Очакваме силни печалби, по-високи от печалбите на Samsung Electronics (SEC), водени от подразделението за определени устройства (мобилни и телевизионни устройства)“, каза анализатор от Daiwa Capital Markets

    Акциите на Samsung достигнаха най-високия си рекорд в рамките на деня от 52,84 долара в средата на януари, с надеждата за силна 2020 г. Но след като пандемията COVID-19 се разпространи в световен мащаб, акциите паднаха до 35,59 долара през март, на фона на по-широката разпродажба на световния пазар. 

    През последните няколко седмици Samsung пусна два смартфона от висок клас. През август пусна Galaxy Note 20 и сгъваем телефон за $ 1 999, наречен Galaxy Z Fold 2 този месец.

    Като цяло се очаква Samsung да реализира приходи от 65,2 трилиона корейски вони (54,86 милиарда долара), което е с 23% повече на тримесечие и 5% на годишна база. Междувременно се прогнозира, че оперативната печалба ще достигне 10,5 трилиона корейски вони (8,83 милиарда долара), което е с 29% повече спрямо тримесечието и с 35% по-високо през годината. Това е над пазарните очаквания.

    Huawei успя да се превърне в производител на смартфони номер едно през второто тримесечие и да изпревари Samsung за първи път, като спечели огромен пазарен дял в Китай. Междувременно представянето му на международните пазари понесе удар. Huawei усеща ефектите от санкциите на САЩ, които прекъснаха достъпа му до Google Android на най-новите си водещи телефони. 

    Проблемите на Huawei също са от полза за Samsung и в други области. Компанията, която е по-малък играч в оборудването за мобилни мрежи в сравнение с Huawei, Ericsson и Nokia, наскоро спечели голям договор с Verizon за предоставяне на безжични комуникационни решения на стойност 6,64 млрд. Долара.

    САЩ ефективно блокираха пазара на Huawei, докато други страни, включително Австралия и Великобритания, забраниха на китайската фирма да участва в тяхното ново поколение 5G мобилни мрежи.

    Проблемът с чиповете на Huawei доведе до така наречената инвентаризация на DRAM, за да остане „стабилна“, давайки на Samsung предимство в договарянето на средна продажна цена с производителите на устройства. Стабилното предлагане позволява на Samsung да има по-висока пазарна сила за цените.

    Samsung печалба акции Huawei

    Оценка на новината

    0