• Акциите на Sony се препъват, след като компанията съобщи, че е намалила прогнозата за производството на PlayStation 5

    Акциите на Sony се препъват, след като компанията съобщи, че е намалила прогнозата за производството на PlayStation 5

    Акциите паднаха с 2,41% по време на търговията във вторник, Sony отказа коментар по темата.

    Акциите на Sony се препъват, след като компанията съобщи, че е намалила прогнозата за производството на PlayStation 5

    Казунори Ито, старши анализатор на акции в Morningstar Investment Management Asia, заяви, че отчетеното намаление от 15 милиона на 11 милиона е „все още най-големият брой на пратките през годината на стартиране“ в сравнение с минали платформи.

    „Ако Sony наистина може да достави 11 милиона за тази финансова година, не смятаме, че недостигът ще бъде от решаващо значение“, каза Ито, добавяйки, че фокусът на пазара ще бъде върху ценообразуването, както и върху набора от игри.

    Акциите на Sony отбелязаха спад след доклад, че компанията намалява прогнозното си производство за своята игрална конзола PlayStation 5. Последната разработка идва, когато Sony се готви за следващото си поколение конзолна битка срещу Microsoft. Съперникът наскоро публикува подробности за цените на новите си конзоли Xbox, които трябва да стартират през ноември.

    Ходовете дойдоха, след като Bloomberg съобщи, цитирайки хора, запознати с въпроса, че Sony е намалила очакваното производство на PlayStation 5 за финансовата година с 4 милиона единици. В доклада се казва, че намалената перспектива е свързана с производствени проблеми със специално разработената система на чип (SOC) за конзолата.

    Bloomberg заяви, че японската електроника се сблъсква с производствени проблеми, като производствените добиви са едва 50% за своя SOC.

     

    акции Microsoft Sony PlayStation

    Оценка на новината

    0