• Китайският производител на електрически автомобили Xpeng представи своя нов летящ автомобил

    Китайският производител на електрически автомобили Xpeng представи своя нов летящ автомобил

    Подкрепена от Alibaba, Xpeng влага пари в технология за летящи автомобили, като част от дългосрочната стратегия на компанията.

    Китайският производител на електрически автомобили Xpeng представи своя нов летящ автомобил

    Xpeng Heitech представи първото от поредицата електрически летящи превозни средства на автомобилното изложение в Пекин.

    С осем витла и рамка, подобна на капсула, превозното средство наподобява повече безпилотен самолет, отколкото летящ автомобил. Прототипът е разработен от Xpeng Heitech, технологично звено, мажоритарен собственик на Xpeng.

    Летящото превозно средство може да побере до двама пътници и е проектирано за ниска надморска височина от 5 до 25 метра (16,4 фута до 82 фута). Проектът е във фаза на концепция и компанията заяви, че ще оцени перспективите за пространството, преди да продължи със значителна инвестиция.

    Xpeng заяви, че компанията предвижда ползи от изследванията в области като прецизни и картографски технологии.

    „Това ще е дългосрочно проучване, за да можем наистина да обрисуваме мобилността в по-голям контекст“, каза Брайън Гу, заместник-председател и президент на Xpeng„Смятаме, че в бъдеще не само електрическите превозни средства ще имат функции за автономно шофиране с интелигентна мобилност, но и ще могат да създадат многоизмерна екосистема заедно с други устройства, което ще бъде много вълнуващо“, добави Гу

     

    Електрически автомибили Пекин Xpeng Heitech Брайън Гу

    Оценка на новината

    0