• HMD Global запазва лидерската си позиция при ъпдейтите на AndroidTM

  HMD Global запазва лидерската си позиция при ъпдейтите на AndroidTM

  Компанията приключва ъпдейтите до Android 10 в портфолиото на смартфоните Nokia

  HMD Global запазва лидерската си позиция при ъпдейтите на AndroidTM

  HMD Global запазва лидерската си позиция при ъпдейтите на операционната система Android и отбелязва поредица от постижения, с които допълнително утвърждава непрекъснатия си стремеж да предлага винаги чист, сигурен и актуален Android, на който феновете могат винаги да се доверят.

  Смартфоните Nokia остават на челна позиция както при актуализациите на сигурността, така и при ъпгрейдите на Android OS според най-новото проучване на Counterpoint[1]. Данните сочат, че 94% от портфолиото на смартфоните Nokia се актуализира до най-новата версия на Android в рамките на една година от внедряването ѝ – най-бързото актуализиране на цялостно портфолио сред всички смартфон брандове. Тази седмица ъпдейтите до Android 10 завършват с актуализацията на Nokia 3.1 и Nokia 5.1.

  Юхo Сарвикас, главен продуктов директор на HMD Global:

  „Ъпгрейдът на операционната система на един телефон е сложен процес, включващ работа с множество партньори и разнообразни тестове[2]. Ние сме изключително горди, че този процес при смартфоните Nokia е на водещата позиция в индустрията и той продължава да бъде основен приоритет за компанията. Така можем да гарантираме, че нашите клиенти се възползват преди останалите от последните иновации на Android, и то във всички ценови категории.“

  За малко повече от 3 години смартфоните Nokia са били обновени общо 1000 пъти – значително постижение, доказващо неотменния стремеж на компанията винаги да гарантира на феновете най-актуалните функции в условията на най-висока защита.

  В духа на пълната прозрачност, HMD Global обяви графика за ъпгрейд на портфолиото си5, готово за Android 11, до най-новата версия на операционната система. Внедряването е планирано да стартира още през четвъртото тримесечие на 2020 г. с новите модели Nokia 8.3 5G и Nokia 5.3. С оглед на ангажимента на компанията да предоставя еднаква поддръжка на смартфоните в цялото си портфолио, независимо от ценовите категории и периода на пускането им на пазара, собствениците на Nokia 2.2 и Nokia 8.1 също ще бъдат сред първите, които ще получат Android 11 тази година.

  Чистият Android 11 на смартфоните Nokia е лесен за ползване и оптимизира работата на устройствата с опростен интерфейс и без излишно натоварване на дисковото пространство:
   

  • Управлявайте разговорите си: Поддържайте връзка с най-значимите за вас хора, като управлявате разговорите си в множество приложения за съобщения на едно място на вашия смартфон Nokia.
  • “Hey Google, show me my day” “: Със специалния бутон за Google Assistant6 или само с гласа ви, можете да получите „пълна картина“ на деня, а когато трябва да се съсредоточите или отпуснете, използвайте приложението “Дигитално благополучие“ и инструментите в него, като „Режим за концентрация“ и „Време за сън“.
  • Автоматично нулиране на разрешенията: В стремежа си да предоставя винаги сигурно и надеждно мобилно изживяване, смартфоните Nokia с Android 11 ще нулират разрешенията за приложения, които не са били използвани дълго време, като позволяват достъпа до лични данни само за най-активните приложения.

   

  Телефоните Nokia се предлагат с до три години месечни актуализации на защитата и две години ъпдейти на операционната система, така че клиентите да се възползват максимално от своите устройства за по-дълго; наскоро пуснатите смартфони, дори в ниския ценови клас като Nokia 3.4 и 2.4, вече са подготвени за следващата стъпка – Android 12.

   

   

   

  Няма етикети за тази новина

  Оценка на новината

  0