• Ant Group спечели одобрението на китайските регулаторни органи

    Ant Group спечели одобрението на китайските регулаторни органи

    Компанията се стреми да събере 35 милиарда долара.

    Ant Group спечели одобрението на китайските регулаторни органи

    Ant Group спечели одобрението на китайския регулатор на ценни книжа за хонконгския етап на първоначалното си публично предлагане (IPO).

    Финансовият технологичен гигант, който е 33% собственост на Alibaba и контролиран от милиардера Джак Ма, се опитва да направи списък в Шанхай и Хонконг в едновременно IPO.

    Китайската комисия за регулиране на ценните книжа даде зелена светлина за частта от Хонконг. Изслушването с борсата в Хонконг, ключова част от процеса на одобрение, ще се проведе в понеделник.

    IFR първо съобщи новината. Ant Group отказа коментaр.

    IPO на Ant Group може да бъде едно от най-големите за всички времена. По-рано Ройтерс съобщи, че компанията се стреми да събере 35 милиарда долара. Един анализатор сподели, че оценката на Ant може да е над 200 милиарда долара.

    Китайската фирма управлява масово популярното приложение за мобилни плащания Alipay в Китай, което има над 700 милиона активни потребители месечно. Той също така има различни други финансови продукти от застраховане до управление на богатството. Но голяма част от неговия бизнес модел е продажба на финансови технологични продукти и генериране на такси за технологични услуги.

    Процесът на IPO на Ant Group се движи напред, въпреки доклад, че САЩ се опитват да накарат компанията да влезе в черен списък за търговия, наречен Entity List, ход, който експертите смятат, че би бил "до голяма степен символичен".

    IPO Alibaba Alipay Ant Group

    Оценка на новината

    0