• Потребителите на WhatsApp в Индия вече могат да изпращат пари чрез приложението

    Потребителите на WhatsApp в Индия вече могат да изпращат пари чрез приложението

    Индия е един от най-големите пазари за WhatsApp с повече от 400 милиона потребители.

    Потребителите на WhatsApp в Индия вече могат да изпращат пари чрез приложението

    Услугата за съобщения WhatsApp ще позволи на потребителите в Индия да изпращат пари през приложението, стига да имат банкова сметка и дебитна карта в Индия.

    WhatsApp заяви, че работи с пет основни банки в Индия: ICICI Bank, HDFC Bank, Axis Bank, State Bank of India - най-големият публичен кредитор в страната - и Jio Payments Bank.

    Новата функция е достъпна в най-новата версия на WhatsApp в App Store на Apple и Google Play Store. Проектиран е с помощта на United Payments Interface (UPI), инфраструктура, създадена от най-големия процесор на плащания в страната, Националната платежна корпорация на Индия (NPCI).

    Мобилните приложения, изградени върху инфраструктурата на UPI, могат да имат достъп до множество банкови сметки по сигурен начин и да обединяват услуги като извършване на цифрови плащания и прехвърляне на пари от партньор в равно в реално време.

    UPI е един от най-доминиращите методи за дигитални плащания на пазар, който се очаква да се удвои повече от 64,8 млрд.долара през 2019 г. до 135,2 млрд.долара през 2023 г., според индустриален доклад от миналата година. Това, което отличава UPI от мобилните портфейли, е неговата оперативна съвместимост.

    За повечето други мобилни портфейли както потребителят, така и търговецът трябва да имат една и съща платформа за портфейл, за да бъде обработена транзакция. Това не се изисква за UPI - потребителите и търговците могат да използват различни платформи, които са изградени върху рамката за транзакцията.

    Всички основни имена на плащания в Индия използват рамката UPI, която е обработила над 2,07 милиарда транзакции през октомври, спрямо около 1,80 милиарда месец по-рано. Поддържа се от близо 190 заемодатели в страната.

    Най-добрият индийски процесор за плащания в четвъртък заяви, че е дал одобрение на WhatsApp да пусне функцията си за плащания на UPI и постепенно да се увеличи. WhatsApp може да разшири своята потребителска база UPI по степенуван начин, започвайки с максимална регистрирана потребителска база от двадесет (20) милиона в UPI“, се казва в изявление на NPCI.

    Функцията за плащания е достъпна в 10 индийски версии на регионален език на WhatsApp, заяви изпълнителният директор на Facebook - Марк Зукърбърг.

    С въвеждането на UPI Индия създаде нещо наистина специално. Това отваря свят на възможности за микро- и малкия бизнес, които са гръбнакът на индийската икономика“, каза той.

    WhatsApp първоначално пусна услуга за равнопоставени плащания за ограничени потребители в Индия в началото на 2018 г. и прекара последващото време в изчистване на регулаторните пречки, според различни съобщения в медиите.

    WhatsApp ще се изправи пред конкуренция от страна на Google Pay, Walmart’s PhonePe и поддържаната от Alibaba - Paytm, която също има собствен мобилен портфейл.

     

     

    мобилни разплащания WhatsApp Индия App Store Google Play Store

    Оценка на новината

    0