• Huawei се надява, че председателството на Байдън ще доведе до „нулиране“ на отношенията

    Huawei се надява, че председателството на Байдън ще доведе до „нулиране“ на отношенията

    Отделът на Huawei се фокусира върху разгръщането на 5G мрежи.

    Huawei се надява, че председателството на Байдън ще доведе до „нулиране“ на отношенията

    Huawei се надява да „нулира“ отношенията със Съединените щати при президентската администрация на Джо Байдън.

    Пол Сканлън, главен технологичен директор в Huawei Carrier Business Group, сподели, че когато „има промяна в правителството, винаги има възможност за нулиране на отношенията.

    Администрацията на Тръмп обяви санкции срещу китайската Huawei през август, която на практика отряза компанията от някои технологии, получени от САЩ. Мерките добавиха към множество действия, предприети от САЩ през последните 15 месеца срещу Huawei, която тя обвини, че е риск за националната сигурност. Huawei опровергава това твърдение.

    Въпреки тези проблеми, Huawei остава „оптимист“, че двете страни могат да разрешат различията си. 

    Американските санкции оказаха натиск върху маржовете на компанията. За първите девет месеца на годината приходите възлизат на 671,3 милиарда юана (98,57 милиарда долара), което е с 9,9% повече от 610,8 милиарда юана, отчетени за същия период на миналата година. Това е значително забавяне на растежа - през първите девет месеца на 2019 г. приходите на Huawei са нараснали с 24,4%.

    Междувременно маржът на чистата печалба на Huawei достигна 8% за първите девет месеца на годината спрямо 8,7% за същия период на миналата година.

    Подобно на Съединените щати, редица страни, включително Великобритания и Австралия, са забранили Huawei от техните 5G мрежи от съображения за сигурност. Междувременно Франция заяви, че предпочита европейските доставчици, но не стига до изрична забрана за Huawei. Швеция забрани Huawei от нейните 5G мрежи, въпреки че апел на китайската фирма отмени част от това решение.

    Япония ефективно забрани Huawei от нейната 5G мрежа, след като правителството забрани обществените поръчки за оборудването на компанията чрез нови правила, обявени през 2018 г. Въпреки това, тя не споменава компанията по име. Основните японски превозвачи не използват съоръжения на Huawei за 5G.

    Сканлън се опита да омаловажи проблемите с доверието, които страните могат да имат относно оборудването на Huawei, като настоя, че компанията е отворена в отношенията си с правителствата в световен мащаб.

    САЩ забрани Huawei 5G мрежа взаимоотношения

    Оценка на новината

    0