• Интерактивна карта следи напредъка в разработката на ваксините срещу COVID-19 в световен мащаб

    Интерактивна карта следи напредъка в разработката на ваксините срещу COVID-19 в световен мащаб

    Картата дава възможност на всеки да проследява напредъка в разработката на официално обявените ваксини.

    Интерактивна карта следи напредъка в разработката на ваксините срещу COVID-19 в световен мащаб

    ЕСРИ България, водещата компания в сферата на геопространствените технологии у нас, създаде динамична ГИС карта, която събира цялата информация за ваксините срещу COVID-19 на едно място. Картата дава възможност на всеки да проследява напредъка в разработката на официално обявените ваксини, да се запознае с последните новини около тях, както и редица други подробности. Картата беше представена за първи път по време на онлайн конференцията, организирана по повод отбелязването на Световния ГИС ден тази седмица.

    Тракер на ваксинитe срещу COVID-19” отговаря на най-често задаваните въпроси, сред които – къде по света учени произвеждат ваксини, тяхната бройка и до кроя фаза на тестване са достигнали. Картата е интерактивна и лесна за използване, като информацията е представена нагледно в отделни тематични табла. Само с няколко клика, всеки може научи основна информация за видовете ваксини, върху които учените работят и да разбере през какви тестови фази трябва да премине всяка една от тях преди да достигне до аптеките. В други 4 табла са представени и самите ваксини, обединени според фазата на готовност. Един от начините за ускоряване на разработването на ваксини е комбинирането на фазите. Ето защо тракерът отчита комбинираните, например фаза 1/2, като показва производителите, както във Фаза 1, така и във Фаза 2.

    В динамичната карта е интегрирана информацията от авторитетния американския ежедневник "Ню Йорк Таймс" (The New York Times), който следи темата в развитие. За разработването на уеб картата е използвана облачната ЕСРИ ГИС платформа ArcGIS Online.

    До този момент са регистрирани близо 44 ваксини във фаза на клинични изпитвания върху хора и над 90 предклинични ваксини са в процес на активно тестване върху животни. Не всички ваксини ще бъдат разработвани в познатия формат за инжектиране. Част от тях са под формата на хапчета, а други е планирано да бъдат прилагани посредством електрически импулси. Още полезна информация може да бъде открита на картата на ЕСРИ тук.

     

    За ESRI

    Esri Inc. e световен пионер и лидер с 50-годишен опит в разработването и внедряването на географски информационни системи (ГИС), които функционират като неразделна част от почти всеки тип организация. Основана от Джак Данджермонд и съпругата му Лаура през 1969г., днес Esri Inc.. разполага с 3 000 високовалифицирани специалисти, има 80 представителства и потребители в над 200 страни по света. 24 000 публични институции и над 400 000 компании по света използват ГИС софтуер на Esri. Esri GIS платформата е приета за ГИС стандарт в редица водещи организации, сред които НАТО, Европейската агенция за околна среда, структури на Европейската комисия и др. Повече информация на: http://www.esri.com/.

     

    За ЕСРИ България

    ЕСРИ България е създадена през 1995г. и е изключителен представител на ESRI Inc. за страната. ЕСРИ България  e лидер в областта на ГИС на българския пазар. В продължение на повече от  
    25 години ЕСРИ България реализира стратегически ГИС проекти в национален мащаб и в различни сфери на икономиката, включително кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, здравеопазване, селско стопанство, образование и др. Компанията организира Световния ГИС Ден в страната ни. ЕСРИ България е партньор на българските университети и член на авторитетни български и международни организации. Повече информация на: http://esribulgaria.com/.

     

    Контакт за медиите

    Моника Донкина
    Маркетинг асистент
    Тел.: +359 884 84 95 00
    Е-mail: m.donkina@esribulgaria.com 

     

     

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    0