• Equinix обяви старта на функционалността Precision Time

    Equinix обяви старта на функционалността Precision Time

    Чувствителни към времезакъсненията сфери ще мога да се възползват от услугата.

    Equinix обяви старта на функционалността Precision Time

    Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), световната компания за дигитална инфраструктура (the world’s digital infrastructure company™), обяви старта на Equinix Precision Timeä, първа от подобен тип в сектора функционалност за „Време като услуга“, предоставена директно през Equinix Fabricä. Предлагана в световен мащаб като услуга с добавена стойност в Platform EquinixÒ, Equinix Precision Time позволява на лидерите в дигиталната сфера да внедрят в рамките на минути услугата Time as a Service с висока степен на точност, така че да могат да използват приложения в дигиталната среда по-ефективно с точна, надеждна и защитена времева синхронизация.

    В хода на дигиталната трансформация на компаниите, необходимостта от точна и защитена времева синхронизация на тяхната мрежова инфраструктура е от критично значение. За много глобални бизнеси, включително тези с дейност в сферата на финансовите услуги, онлайн гейминг, държавния сектор, производството, както и медиите и сферата на забавленията, Time as a Service е от ключово значение, за да отговорят на регулаторните изисквания и да поддържат точна времева синхронизация в мрежата, нужна за безпроблемното протичане на операциите в тяхната дигитална инфраструктура.

    Пропуските в сигурността и усложненията при инсталиране на традиционни GPS инфраструктура, както и рисковете за киберсигурността, които могат да възникнат при ползване на времеви услуги, достъпни през интернет, създават значителни препятствия за много компании, чийто бизнес зависи от времезакъсненията (latency). Те трябва да въведат времеви услуги с повече гъвкавост и без допълнителни капиталови разходи. За да помогне на компаниите да превъзмогнат тези препятствия, Equinix Precision Time е създаден, за да осигури защитена и надежда услуга Time as a Service, която поддържа времеви мрежови протоколи като NTP и PTP и е ценово ефективна.

    Equinix Precision Time е надеждно решение за компаниите, които търсят начини да подобрят ефикасността на приложенията и мрежовата скорост, както и да намалят своята зависимост от публичния интернет и GPS антените за времева синхронизация. Интеграцията с Equinix Fabric осигурява допълнителни възможности на клиентите на Equinix Precision Time да се възползват от големите дигитални екосистеми и да си осигурят безпроблемна взаимосвързаност с други физически или виртуални услуги, налични в доказалата се платформа на Equinix.

    Equinix Fabric е софтуерно дефинирана услуга за взаимосвързаност, която позволява на всеки бизнес да се свърже със своята собствена дистрибутирана инфраструктура и инфраструктурата на всяка друга компания в Platform Equinix. С търсенето на достъп до екосистеми от страна на бизнеса и увеличаването на работата и мрежовата гъвкавост на инфраструктурата, клиентите избират Equinix Fabric за техен стандарт за взаимосвързаност при връзка с тяхната дигитална инфраструктура в Platform Equinix® на глобално ниво.

    Към момента Equinix Precision Time е наличен с Equinix Fabric в рамките на IBX® (International Business Exchange™) центровете за данни на Equinix, намиращи се на глобални пазари в Северна и Южна Америка, Европа и Азиатско-тихоокеанския регион, включително в София, Амстердам, Атланта, Барселона, Бостън, Брюксел, Чикаго, Кълпепър, Далас, Денвър, Дъблин, Дюселдорф, Франкфурт, Женева, Хамбург, Хелзинки, Хонг Конг, Хюстън, Истанбул, Лисабон, Лондон, Лос Анджелис, Мадрид, Манчестър, Маями, Милано, Мюнхен, Ню Йорк, Осака, Париж, Филаделфия, Сиатъл, Сеул, Силициевата долина, Сингапур, Стокхолм, Токио, Торонто, Варшава, Вашингтон, окръг Колумбия, Цюрих.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    5.00