• Evolution of Technical Communication (Evolution of TC) за пръв път ще се проведе в дигитален формат

    Evolution of Technical Communication (Evolution of TC) за пръв път ще се проведе в дигитален формат

    Конференцията ще бъде открита от Района МакНамара – експерт с дългогодишен опит в Google.

    Evolution of Technical Communication (Evolution of TC) за пръв път ще се проведе в дигитален формат

    Evolution of Technical Communication – конференцията, която всяка година привлича в София стотици автори на софтуерна документация, информационни разработчици, технически редактори и преводачи от ИТ сектора, ще се проведе в нов дигитален формат между 9 и 11 юни. Новият формат ще даде възможност на хора не само от региона, а и от целия свят, да присъстват и участват.

    Билетите вече са в продажба на страницата на събитието, като до 12 май ще бъдат валидни цени за ранна регистрация. Организаторите от tekom Europe са предвидили отстъпки за своите членове, включително и за тези на нейното българско подразделение - tekom България. Те ще могат да се възползват от билети на стойност 85 евро. Всеки билет ще включва възможност за присъствие на всички сесии, активно участие чрез чат функциите, участие в работилници, както и достъп до записите от всички сесии.

    Основната тема на конференцията ще бъдат иновациите в софтуерната документация и по-конкретно:

    • Изкуствен интелект (AI)
    • API документация
    • Непрекъсната доставка (Continuous Delivery)
    • Интелигентно съдържание
    • UX писане
    • SEO
    • Метаданни/таксономия
    • Информационно моделиране
    • Писане базирано на сценарии
    • Услуги и поддръжка чрез софтуер (машинни операции, обновления, др.)
    • Кариерно развитие

    Evolution of Technical Communication ще бъде открита от Района МакНамараексперт с близо 15-годишен опит в Google и мениджър „Документация“ в Google Cloud. Преди това тя  e управлявала стратегията на компанията за документация с отворен код и е ръководела екипа, разработил вътрешната инженерна документална платформа на Google, използвана от над 20 000 проекта, и е поддържала инструментите на Google за уеб администратори (сега Search Console). Преди Google тя е била продуктов мениджър в Amazon и е работила десет години в Microsoft като редактор на Encarta и автор на техническа документация.

    “Много се радвам, че ще бъда част от тази уникална конференция и ще мога да се срещна и да науча нещо от страхотната общност, която се е оформила тук в последните години. Много се вълнувам от този нов дигитален формат в сферата на техническата документация, който ще помогне за разпространението на нашите идеи и знания до още по-широка и разнообразна аудитория“, сподели Района.

    Сред другите лектори, които ще участват, са Антон Болен, Мат Рейнър, Шавиндри Дисанаяке и Ренате Кемпф. Те ще засегнат теми като „Creating Successful Users:  Tactics and Experiments in Software Onboarding“, „The Pains of Composition: How to Write Your Best Documentation in a Collaborative World“ и „High-quality and Consistent Content Using Docs-as-Code Tools and Processes“.

    Работилници ще водят дългогодишни участници в конференцията, като Екатерина Митова и Димитър Симов с „Best Practices for Building Taxonomies“, както и нови лица, сред които е Мериленд Сара от Google с „Improv[e] your Communication, Storytelling, and Collaboration Skills“.

    Информация за останалите сесии, работилници и лектори може да бъде намерена на страницата на събитието.

    По думите на Михаел Фритц, изпълнителен директор на tekom Europe: “Чудесно е, че въпреки всичко, което се случи през миналата година, нашата общност ще може да се събере, да обменя идеи и да се забавлява по безопасен и отговорен начин. Ще бъде страхотно, че ще можем отново да се срещнем със стари приятели, но и да създадем нови приятелства. Новият дигитален формат ще е чудесен фон за обсъждане на основната ни тема – иновациите, и съм сигурен, че ще има много за учене и обсъждане.“

    Последното издание на Evolution of TC привлече рекорден брой гости от 16 държави.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    5.00