• Samsung влиза в Европа с 5G мрежова сделка

    Samsung влиза в Европа с 5G мрежова сделка

    Samsung разчита на Европа, за да поддържа растеж в бизнеса си с мрежово оборудване.

    Samsung влиза в Европа с 5G мрежова сделка

    Британската телекомуникационна група Vodafone избра Samsung Electronics да достави своето 5G мрежово оборудване във Великобритания.

    Европейските мобилни оператори все повече обмислят Samsung да замени китайския Huawei HWT.UL като доставчик, като ръководителите от испанската Telefonica и френската Orange по-рано казаха на Ройтерс, че са провели разговори с компанията.

    Финансовите условия на споразумението не бяха оповестени. Великобритания вече е наредила цялото оборудване на Huawei да бъде премахнато от нейната 5G мрежа до края на 2027 г., по подобие на американска кампания срещу Huawei, позовавайки се на рисковете за националната сигурност.

    Samsung разчита на Европа, за да поддържа растеж в бизнеса си с мрежово оборудване, заяви старши изпълнителен директор пред Ройтерс по-рано този месец, когато разпространението на 5G се разширява.

    Европейският пазар на телекомуникационно оборудване е доминиран от Nokia, Ericsson и Huawei, но Samsung се появи в картината, след като неочаквано сключи сделка за американски гигант Verizon на стойност 6 милиарда долара през септември.

    Няколко телекомуникационни оператори също подгряват към нов подход към архитектурата на безжичната мрежа, наречен Open RAN, който позволява на мобилните оператори да комбинират и съчетават оборудване от различни доставчици, потенциално подобрявайки гъвкавостта и намалявайки разходите.

    Докато компании като японската Rakuten и Dish Network бяха в челните редици при използването на отворени мрежи, по-стари телекомуникационни компании като Telefonica и Vodafone също се появяват като привърженици на новата технология.

    Samsung Huawei Великобритания Vodafone 5g

    Оценка на новината

    5.00