• Европейският инвестиционен фонд и Телерик Академия подписаха споразумение, с което повече хора в България да се обучават в сферата на ИТ

    Европейският инвестиционен фонд и Телерик Академия подписаха споразумение, с което повече хора в България да се обучават в сферата на ИТ

    Телерик Академия е водещата образователна организация в България за подготовка на следващото поколение дигитални лидери за успешна реализация в ИТ.

    Европейският инвестиционен фонд и Телерик Академия подписаха споразумение, с което повече хора в България да се обучават в сферата на ИТ

    Европейския инвестиционен фонд и Телерик Академия - водещата образователна организация за летящ кариерен старт и успешна реализация, подписаха споразумение за гаранционно портфолио от до 2.5 млн. евро в подкрепа на курсистите, които развиват своите ИТ умения. Споразумението обхваща портфолио от разсрочени обучителни такси.

    Гарантът е подкрепен от пилотния гаранционен механизъм за умения и образование на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) към Европейската комисия. Откакто се отдели като самостоятелна организация преди четири години, Телерик Академия не спира да се развива и разраства и споразумението е следваща ключова част от този процес.

    С помощта на споразумението и дългогодишното партньорство с Алианц Банк България, Телерик Академия ще продължи да предлага на курсистите си възможност за разсрочено заплащане на таксата за обучение за избраната програма. Това, заедно с достъпността на онлайн обученията, които предлага, отваря нови възможности за надграждане и развитие на уменията пред курсисти от цяла България.

    В допълнение към техническите умения, курсистите в Телерик Академия преминават през soft skills обучения, получават постоянна подкрепа и менторство, както по време на програмата, така и след завършване, за да стартират успешна ИТ.

    Европейският инвестиционен фонд (ЕИФ) е част от Групата на Европейската инвестиционна банка. Основната му мисия е подкрепа на европейските микро, малки и средни предприятия, като им помага на достъпа до финансиране. ЕИФ проектира и развива инструменти за рисков капитал за растеж, насочени към този пазарен сегмент. В тази си роля, ЕИФ подкрепя целите на ЕС за иновации, изследвания и развитие, предприемачество, растеж и заетост.

    Телерик Академия е водещата образователна организация в България за подготовка на следващото поколение дигитални лидери за успешна реализация в ИТ. С фокус върху най-новите технологии и подготовката на топ специалисти, мисията на Телерик Академия е да бъде връзката между българския талант, бизнеса и обучителните ресурси, за да подпомогне личното развитие, кариерния старт и развитието на местния ИТ сектор.Основана през 2009 година, Телерик Академия е една от най-успешните образователни организации в България с общност от над 140 хил. души. Днес курсистите на Телерик Академия са важна част от успеха на стотици компании - малки и големи, локални и международни.

    Пилотния гаранционен механизъм за умения и образование на Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ) е инициатива за дългово финансиране, предназначена да стимулира инвестициите в образованието, обучението и уменията — като част от решението как повече хора да намерят работа и да се намери отговор на променящите се потребности на европейската икономика. Инвестициите в умения, които допринасят за развитието, конкурентоспособността и социалната конвергенция, които в същото време адресират предизвикателствата, свързани с дигиталната трансформация и прехода към безвъглеродна икономика.

    ЕИФ прилага пилотната програма от името на Европейската комисия и като такава, тя се възползва от бюджетната подкрепа на Европейския съюз по Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), основен стълб на Инвестиционния план за Европа.

    обучения IT сектор Европейски инвестиционен фонд Телерик Академия

    Оценка на новината

    0