• Интелигентното земеделие ще бъде във фокуса на конференция този четвъртък в Пловдив #AGRO 4.0

  Интелигентното земеделие ще бъде във фокуса на конференция този четвъртък в Пловдив #AGRO 4.0

  В рамките на събитието ще бъдат обсъдени европейските и национални политики за цифрово земеделие 2021-2027 г.

  Интелигентното земеделие ще бъде във фокуса на конференция този четвъртък в Пловдив #AGRO 4.0

  Министърът на земеделието Явор Гечев ще открие в четвъртък, 29 септември, в Пловдив конференция за интелигентно земеделие #AGRO 4.0 „Поглед в бъдещето”.

  В рамките на събитието ще бъдат обсъдени европейските и национални политики за цифрово земеделие 2021-2027 г., възможностите за финансиране на цифровата трансформация на агросектора и селските райони. Ще бъдат представени и технологиите на Земеделие 4.0, тяхното приложение и ползи за успешен агробизнес. Във фокуса на конференцията ще бъде и решаването на настоящите екологични и социални предизвикателства пред земеделските производители чрез новите технологии в селското стопанство.

  Лекторите ще споделят практически опит и ще покажат реални примери за прецизно и интелигентно земеделие, изкуствен интелект, сателитни изображения, автоматизация и роботизация в земеделието.

  Събитието ще се проведе на 29 септември от 9:30 ч., в Пловдив, хотел Double Tree by Hilton, пл. „Св. Петка“ №1.

  Регистрация за участие може да бъде направена през страницата на конференцията, която се провежда под егидата на Министерството на земеделието, в интернет,  където има и подробна информация за събитието тук.  

  агробизнес селско стопанаство businessnews.bg цифрово земеделие

  Оценка на новината

  0