• 19 инвестиционни предложения в агросектора са постъпили в община Добрич

    19 инвестиционни предложения в агросектора са постъпили в община Добрич

    В община Добричка са депозирани 19 инвестиционни предложения за изграждане на производствени обекти в селското стопанство.

    19 инвестиционни предложения в агросектора са постъпили в община Добрич

    В община Добричка са депозирани 19 инвестиционни предложения за изграждане на производствени обекти в селското стопанство, съобщават от кметската управа. Осем от проектите са за строителство на съоръжения за преработка на етерично-маслени и лечебни култури. Ще бъдат направени и вложения за разширяване на ферми за отглеждане на животни. Има три проекта за предприятия за обработка на плодове и също толкова за откриване на обекти, свързани с развитието на селския туризъм.
    Планираните инвестиции са част от усилията на общината да насърчи преработвателната промишленост да използва суровини от местните земеделски структури, отчита кметът Тошко Петков изпълнението през 2017 година на управленската програма за мандата.
    В подкрепа на младите фермери през миналата година общината е подписала след проведени търгове 766 договора за отдаване на земеделски земи, дворни места и полски пътища под наем. Очакваните приходи за общината през първата стопанска година надхвърлят 520 000 лева.Без търг за една година са отдадени под наем 33 маломерни имота и два парцела под десет декара на млади животновъди, посочват от кметската управа.
    Общинският съвет ще обсъди изпълнението на програмата за управление на общината за миналата година на предстоящото си заседание.
     

    Източник: БТА

    бизнес новини земеделие Добрич Селско стопанство инвестиционни проекти агросектор

    Оценка на новината

    5.00