• ЕК одобри държавна помощ за закупуване на съоръжения за добив и съхранение на сурово мляко

    ЕК одобри държавна помощ за закупуване на съоръжения за добив и съхранение на сурово мляко

    Схемата ще се прилага до края на 2020 година

    ЕК одобри държавна помощ за закупуване на съоръжения за добив и съхранение на сурово мляко

    Европейската комисия одобри нотифицираната от България схема за държавни помощи „Инвестиции за закупуване на съоръжения за добив и съхранение на сурово мляко и съоръжения за изхранване на новородени животни с мляко“. Това стана ясно по време на редовно заседание на Консултативния съвет по животновъдство, който се проведе на 23 април. Схемата ще се прилага до 31 декември 2020 година. Заявления за кандидатстване се приемат до един месец преди изтичане на срока за прилагане на схемата.

    Помощта е предназначена за малки и средни фермери, както и обединения от фермери, отглеждащи едри и дребни преживни животни, в процеса по добиване и съхранение на сурово мляко, особено в сезона, когато животните са на паша. Бюджетът  за помощта е в размер на 2 млн. лева. Максималното подпомагане, което може да получи един стопанин, е до 50% от разходите за един инвестиционен проект, но не повече от 25 000 лева.

    Инвестициите имат за цел подобряване на общата производителност и устойчивост на стопанството, по-специално чрез намаляване на производствените разходи или подобряване и пренасочване на производството.

    земеделие сурово мляко държавна помощ

    Оценка на новината

    0