• Още 3 млн. лева получиха производителите на плодове и зеленчуци

    Още 3 млн. лева получиха производителите на плодове и зеленчуци

    Парите се отпускат по Схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци за 2018 година

    Още 3 млн. лева получиха производителите на плодове и зеленчуци

    Държавен фонд „Земеделие“ изплати допълнително близо 3 млн. лв. по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци за Кампания 2018. Финансовата подкрепа се разпределя в пет направления между овощари и градинари, които отглеждат продукцията си по биологичен начин.

    Най-много средства - над 1.2 млн. лв., са платени по основната Схема за обвързано подпомагане за плодове. За сливи и десертно грозде са преведени 371 590 лв. За зеле, дини и пъпеши, съответно, са раздадени 96 789 лв. По Схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци стопаните са получили 861 948 лв., а за зеленчуци оранжерийно производство стопаните са били подпомогнати с 369 740 лв.

    Плащането е извършено след допълнителни проверки на земеделските стопани, които имат сертификат за биологично производство или са декларирали площи в преход към биологично земеделие. Овощарите и градинарите, получили субсидиите, са доказали с документи, че са произвели и реализирали най-малко 50% от минималните добиви, определени по закон.

    Схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци предоставят по-високо подпомагане за първите 30 хектара. Ставките са определени със заповеди на министъра на земеделието, храните и горите. 

    Държавен фонд Земеделие схеми за обвързано подпомагане за плодове и зеленч Кампания 2018

    Оценка на новината

    0