• Общините получават над 17 млн. лв. за ДДС по земеделската програма

    Общините получават над 17 млн. лв. за ДДС по земеделската програма

    Парите са преведени по сметките на 77 общини, които имат сключени договори по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020

    Общините получават над 17 млн. лв. за ДДС по земеделската програма

    Държавен фонд „Земеделие“ преведе над 17 млн. лв. по сметките на 77 общини, които имат сключени договори по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020. Сумата е за финансиране на разходи за ДДС по подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“.

    Финансовата подкрепа, в размер на до 25 млн. лв., е осигурена с решение на правителството, обнародвано в „Държавен вестник“ от 28.05.2019 г., за допълнителни разходи по бюджета на Държавен фонд „Земеделие” за 2019 г.

    ДФЗ ще продължи разплащането на осигурените средства за ДДС до тяхното изчерпване, съобщават от фонда. За целта общините трябва да подадат документи по образец в регионалните разплащателни агенции на фонд „Земеделие”. Подробности за реда за финансиране са публикувани на сайта на ДФЗ.

    ДДС Общини държавен фонд "Земеделие"

    Оценка на новината

    0