• Проверяват всички къщи за гости в период на мониторинг

    Проверяват всички къщи за гости в период на мониторинг

    По заповед на министъра на земеделието ще бъдат проверени всички 288 къщи за гости, за които 5-годишният мониторингов период не е изтекъл

    Проверяват всички къщи за гости в период на мониторинг

    По заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава Танева започват проверки на всички къщи за гости, финансирани по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г., за които 5- годишния мониторингов период не е изтекъл. От всички платени 746 проекта, в период на наблюдение са 288 туристически обекта. Общата изплатена субсидия за тях от Европейския фонд за развитие на селските райони е близо 82 млн. лева.

    Проверките целят да се установи на място дали обектите, които са в период на наблюдение, работят по предназначение и развиват туристически дейности. Ще бъдат извършени ревизии на място на всички документи, доказващи реалното функциониране на съответния обект, като място за настаняване на гости, уточняват от Държавен фонд „Земеделие“.  

    Проверките ще бъдат извършени от експерти на ДФ „Земеделие“ и на земеделското министерство, като трябва да приключат до 30 юни. След приключването им Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция ще представи доклад с резултатите на земеделския министър Десислава Танева.

    проверки Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция къщи за гости

    Оценка на новината

    0