• Първите изкупвачи на мляко ще регистрират договорите си онлайн

    Първите изкупвачи на мляко ще регистрират договорите си онлайн

    От 10 до 12 септември няма да се приемат заявления за регистриране на договори на първите изкупвачи на мляко в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“, заради технологичното завършване на последния етап от връзката с е-системата

    Първите изкупвачи на мляко ще регистрират договорите си онлайн

    До дни първите изкупвачи на сурово мляко ще могат да регистрират онлайн договорите си в Регистъра на сключените договори за доставка на сурово мляко в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК), информираха от Държавeн фонд „Земеделие”. Онлайн регистрацията ще се осъществява чрез подаване на електронни заявления в специално разработената за това Система за електронни услуги, която ще бъде свързана с модула на ИСАК за сектор „Мляко“.

    Работи се активно за дигитализацията на всички системи, които  администрира ДФ „Земеделие“, съобщиха още от институцията. Целта е да се намали административната тежест за земеделските стопани и агробизнеса.

    От 10 до 12 септември няма да се приемат заявления за регистриране на договори на първите изкупвачи на мляко в областните дирекции на ДФ „Земеделие“, предупреждават от ведомството. Временното преустановяване на регистрацията се налага заради технологичното обновяване на модула в Интегрираната система за администриране и контрол, и заради завършването на последния етап от връзката му със Системата за електронни услуги за сектор „Мляко“.

    сурово мляко ДФ "Земеделие" първи изкупвачи Интегрирана система за администриране и контрол онлайн регистрация

    Оценка на новината

    0