• ДФ „Земеделие“ приема заявления за сертифициране по стандарта GLOBALG.A.P.

    ДФ „Земеделие“ приема заявления за сертифициране по стандарта GLOBALG.A.P.

    Схемата има за цел оптимизиране на процеса по производство на качествени селскостопански продукти.

    ДФ „Земеделие“ приема заявления за сертифициране по стандарта GLOBALG.A.P.

    До 30 септември в областните дирекции на ДФ „Земеделие“ се приемат заявления за сертифициране на стопанствата в сектор „Плодове и зеленчуци“ по стандарта GLOBALG.A.P. Финансовият ресурс по държавната помощ е в размер на 100 000 лв.

    Подпомагането е насочено към малки и средни предприятия, както и към признати групи или организации на производителите плодове и зеленчуци. Кандидатите, в лицето на земеделския стопанин или организацията, предоставят в ДФЗ отчетните документи, доказващи успешно приключилата сертификация по стандарта GLOBALG.A.P до 30 ноември 2021 г. Срокът за изплащане на помощта е до 30 работни дни от представяне на документите.

    Помощта се предоставя за максимален период от пет години и е ограничена до 1 200 лв. с включено ДДС, на бенефициер годишно и до 5 000 лв. с включено ДДС на група или организация годишно. Производителите ще получават средствата на годишна база.

    Подкрепа се отпуска само за „ново участие“ в стандарта GLOBALG.A.P., като това условие важи при първо кандидатстване по схемата за подпомагане. Важно е кандидатите по схемата да знаят, че за подпомагане се приемат разходи по издаване на сертификат, които са извършени след подаване на заявлението за кандидатстване в ДФЗ.

    Схемата има за цел оптимизиране на процеса по производство на качествени селскостопански продукти в сектор „Плодове и зеленчуци“. Заедно с това ще се намали използването на химически суровини и се минимизира вредното въздействие на земеделските операции върху околната среда.

    Указания по помощта са публикувани на сайта на ДФ „Земеделие“.

    Няма етикети за тази новина

    Оценка на новината

    4.00