• "Сенсата Технолоджис" инвестира 5 млн. долара в нов завод в Ботевград

    "Сенсата Технолоджис" инвестира 5 млн. долара в нов завод в Ботевград

    Американската компания Sensata Technologies смята да инвестира 5 млн. долара в дейността си в Ботевград.

    "Сенсата Технолоджис" инвестира 5 млн. долара в нов завод в Ботевград

    Американската компания "Сенсата Технолоджис" смята да инвестира 5 млн. долара в дейността си в Ботевград. Компанията е един от водещите производители на сензорни за електрозащита и контрол.

    Информацията дойде от директорът на компанията в България – Серж Гроенхуйзен. Той коментира, че компанията все още се развива и има нужда от ново място, където да бъдат произвеждани ключовите продукти – високотемпературни сензори.

    Сенсата е по-различен инвеститор, защото нашата дейност е инженерна и изисква по-висока инженерна подготовка. Това налага да бъде вдигнато нивото на българската инженерна наука и практика.”, коментира Гроенхуйзен.

    Преди седмица компанията откри и най-голямата си тестова лаборатория в световен мащаб. Тя отвори врати в София, а работа там ще намерят 100 човека.
    Гроенхуйзен посочи и че българският клон на компанията е изключително важен за дейността на компанията, тъй като Европа е най-големият пазар. Развитието на компанията в Европа е движено от производители като Volkswagen и Daimler.

    нови работни места чуждестранни инвестиции „Sensata Technologies” високотемпературни сензори Сенсата Технолоджис

    Оценка на новината

    0