• Българин създаде часовник-преводач

    Българин създаде часовник-преводач

    Управлението на устройството става с т.нар. "жестов контрол" и по този начин отговаря на световната тенденция за максимално бързо използване на информацията.

    Българин създаде часовник-преводач

    Българин изобрети специален часовник, с който непознатите думи няма вече да ни затрудняват. Владимир Ичевски споделя, че идеята му се ражда преди повече от 20 години. Именно оттогава той започва да разработва специален софтуер, който да разпознава графични образи за 1-2 секунди.

    Устройството е универсално и може да превежда текст от хартия,таблети, електронни четци както и от смартфони, независимо от модела, операционната система или производителя. Моделът има и подвижна камера, с която може да се използва традиционно, като се държи и управлява с ръка.

    Самото управление става без бутони. Използва се т.нар. „жестов контрол“, който съчетава жестове, звуци, поглед и мимика. По този начин се отговаря на световната тенденция информацията да се използва максимално бързо.  Единствено чрез лазарен лъч се посочват само тези думи, които са непознати в текста.

    Ичевски обаче има нужда от финансиране, защото иска да започне серийно производство. Иноваторът казва, че през последните години в силноразвитите страни се засилва явлението „CrowdFunding”(публично финансиране), при което разработката на даден нов продукт се финансира от бъдещи ползватели чрез предварителни поръчки.  Тъй като вече часовникът е готов, това дава възможност на българското общество да стане инициатор на първото в света движение „ProductionCrowdFunding”. То насърчава финансирането на предварителните поръчки, които ще стартират промишленото производство на нов продукт.

     

    часовник изобретение преводач иновация

    Оценка на новината

    0